Fiets van de zaak

Sinds 2020 is het ook voor ondernemers die inkomstenbelasting betalen eenvoudiger om te profiteren van een fiets van de zaak. Van Zaken Administratie praat je bij over de nieuwe regels rondom de fiets, e-bike en speed-pedelec.

Hoe werkt het voor eenmanszaak, VOF en Maatschap

De regeling voor de fietsvergoeding kunnen we opdelen in twee categorieën, de fiets van de zaak en de privéfiets. Voor de privéfiets is niets veranderd. Net als voorgaande jaren mag je € 0,19 per kilometer als kosten aftrekken. Fietst je meer dan 10% van jouw kilometers zakelijk? Je mag dan de fiets opnemen in de boekhouding van jouw bedrijf. En voor deze laatste categorie zijn de regels dit jaar veranderd en vereenvoudigd.

Wat is er veranderd

Voorheen was een rittenregistratie, correcties en een hoop papierwerk gemoeid met deze regeling. Heb je een fiets van de zaak, die je ook privé gebruikt? Vanaf dit jaar betaal je 7% bijtelling van de consumentenadviesprijs ongeacht het aandeel van de privékilometers. Je hoeft geen kilometer registratie meer bij te houden.

Voordelen

Wat maakt deze vernieuwde regeling extra interessant en hoe haal je het maximale uit de ‘fiets van de zaak’ regeling?

Investeringsaftrek

Je kunt gebruik maken van de investeringsaftrek als je € 451 of meer hebt betaald voor een fiets.

Kostenaftrek

Reparaties, afschrijvingen en verzekering zijn bijkomende kosten van een fiets. Deze kosten worden afgetrokken van de belaste winst.

Btw

Betaalde btw over de aanschafkosten en gemaakte kosten kun je aftrekken. Let op, hier moet wel een correctie op aangebracht worden voor het privégebruik* van de fiets. Gebruik je de fiets bijvoorbeeld voor 40% privé, dan is ook 40% van de alle btw die betrekking heeft op de fiets niet aftrekbaar.
* woon-werkverkeer wordt voor de btw gezien als privékilometers.

Berekenen

Nieuwsgierig wat de kosten en voordelen zijn om gebruik te maken van een fiets van de zaak? Je berekent dit eenvoudig via een online tool.

Voor meer informatie of antwoorden op jouw vragen kun je contact opnemen met onze adviseurs. Zij zijn bereikbaar op 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

Bron: Belastingdienst.nl, Incidator tips en advies belastingen

Checklist Belastingaangifte 2020

Checklist Belastingaangifte 2020

Vanaf 1 maart 2021 kun je weer jouw belastingaangifte over 2020 regelen. Weet jij wat je hiervoor moet doen? Maak gebruik van onze Checklist Belastingaangifte 2020 (download pdf). Persoonlijke gegevens (+ partner) Naam, adres, tel.nr, email Sofi/BSN nummer,...

read more
Corona-update: voor particulieren en het mkb

Corona-update: voor particulieren en het mkb

Zowel voor particulieren als voor ondernemers gelden verschillende versoepelingen en maatregelen. Wij praten je graag bij over het laatste nieuws.  Verlenging versoepeld uitstelbeleid belastingschulden Ondernemers kunnen op verzoek automatisch drie maanden uitstel van...

read more
Eindejaarstip: vrije ruimte WKR tijdelijk opnieuw verhoogd

Eindejaarstip: vrije ruimte WKR tijdelijk opnieuw verhoogd

Om werkgevers tegemoet te komen bij problemen vanwege de coronacrisis, verhoogt het kabinet de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) naar 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom van de werkgever. De eenmalige verhoging is tijdelijk en geldt alleen voor 2020....

read more

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen