Overstappen van boekhouder

De overstap naar een nieuwe boekhouder maken gebeurt niet vaak. Zelfs niet als een ondernemer niet helemaal tevreden is. Overstappen lijkt veel tijd en moeite te kosten, maar het kan ook juist veel tijd, moeite en geld besparen!

Waarom overstappen naar andere boekhouder?

Er zijn diverse redenen om over te stappen naar een ander administratiekantoor. Hieronder drie tips wanneer het tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe boekhouder.

Fouten & ontbreken van advies

Je kiest een boekhouder wie jij jouw financiële administratie toevertrouwt. Jij wilt zelf niet of kunt zelf niet alles controleren en correct invullen. Dit laat jij aan een professional over die nauwkeurig is en waar je altijd op kan rekenen. Je wilt niet dat jouw boekhouder een aftrekpost vergeet of pas bij de opmaak van de jaarrekening naar jouw cijfers kijkt. Een goede boekhouder stuurt je gedurende het jaar bij en geeft je handvatten om zo min mogelijk belasting te betalen.

Groeit niet met je mee

Als startende ondernemer zoek je vaak een ‘goedkope boekhouder’. In het begin zijn de inkomsten nog onzeker en wil je zo min mogelijk vaste lasten hebben. Naarmate jouw onderneming groeit komen er andere vraagstukken. Dit kan gaan over het aannemen van personeel of investeringen. Kan jouw huidige boekhouder deze vragen niet beantwoorden? Vanaf dit moment is het tijd om te kijken of een andere boekhouder, zoals van Zaken, beter bij jou en jouw onderneming past.

Gebrek aan communicatie

Kan je jouw boekhouder niet bereiken of heb je nooit contact en wil je dit wel? Een ondernemer wil nooit teveel belasting betalen. De beste manier om niet teveel belasting te betalen is om te blijven communiceren met jouw boekhouder. Als je boekhouder op de hoogte is van jouw situatie kan hij inspelen op mogelijke fiscale voordelen.

Beste moment om te wisselen van boekhouder

Het eerste kwartaal van het (boek)jaar is de beste periode om over te stappen. De huidige boekhouder kan het laatste jaar volledig afsluiten en de opgemaakte jaarrekening overhandigen aan de nieuwe boekhouder. Je kan natuurlijk ook gedurende het jaar overstappen, maar dit is vaak complexer.

Waarom Van Zaken als jouw Boekhouder

Onze boekhouders en financieel adviseurs doen er alles aan om samen met jou het maximale bedrijfsresultaat te realiseren. Jouw persoonlijke adviseur zorgt niet alleen voor een kloppend balanstotaal, maar kijkt ook verder en geeft tijdig advies. Zo kan jij je als ondernemer blijven richten op jouw corebusiness.

Hoe overstappen naar Van Zaken

Ben je opzoek naar een nieuwe boekhouder? Neem vrijblijvend contact met ons op via 071 890 6066 of stuur ons een e-mail. Via een kennismakingsgesprek komen we graag meer te weten over jouw bedrijf, jij als ondernemer en jouw verwachtingen van een boekhouder. Je ontvangt hierna van ons een passende offerte. Bij het overstappen ontzorgen wij jou volledig!

2022年における税務調査の増加

2022年における税務調査の増加

最新の年次報告書によると、2022年における企業の税務調査件数は前年に比べて増加している。本稿では、税務調査を円滑に進めるためのアドバイスを以下の通り提供する。

Lees meer

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Array

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.