Belastingrente omhoog: voorkom extra kosten!

De belastingrente is sinds 1 juli 2023 aanzienlijk gestegen voor bijna alle soorten belastingen. Hoe kun je extra kosten vermijden en wanneer krijg je hiermee te maken?

Belastingrente verhoogd

De belastingrente is vanaf 1 juli 2023 verhoogd van 4% naar 6% voor bijna alle belastingen. Voor schenkbelasting geldt geen belastingrente en de vennootschapsbelasting en bronbelasting hebben hun eigen tarieven, momenteel op 8%.

Hoe kun je belastingrente vermijden?

Je betaalt belastingrente wanneer de Belastingdienst je belastingaangifte nog niet heeft kunnen verwerken. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld te laat aangifte doet of als de Belastingdienst afwijkt van je aangifte. De belastingrente wordt berekend over het bedrag dat je moet bijbetalen.

Voor de inkomstenbelasting is het dus slim om op tijd je aangifte te doen. Als dat dit jaar niet is gelukt en je hebt uitstel aangevraagd, kun je belastingrente voorkomen door je voorlopige aanslag te verhogen. Uitstel wordt automatisch verleend tot 1 september, maar je kunt natuurlijk eerder indienen als je wilt. Als de Belastingdienst je aangifte op of na 1 mei heeft ontvangen, betaal je belastingrente vanaf 1 juli.

Hulp nodig?

Met het verhoogde percentage van 6% voor de belastingrente is het verstandig om deze extra kosten te vermijden. Als je niet op tijd je aangifte hebt gedaan, kun je je voorlopige aanslag verhogen om de belastingrente te beperken. Ons team staat klaar om je te helpen met je belastingaangifte Wil je hulp? Dat kan. Je kunt contact met ons opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

Bron: Tips & advies

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.