Achterstand coronabelastingschulden terugbetalen?

Heb jij tijdens de coronacrisis belastingschulden opgebouwd en loop je achter met het terugbetalen hiervan, dan heeft de Belastingdienst belangrijk nieuws voor jou.

Betalingsregeling

Tijdens de coronacrisis hebben veel ondernemers uitstel gekregen voor het betalen van hun belastingschulden. Misschien heb jij hier ook wel gebruik van gemaakt. De opgelopen belastingschuld moet sinds oktober 2022 worden terugbetaald in vijf jaar.

Let op! Om gebruik te maken van de betalingsregeling moet je:

  • sinds 1 oktober 2022 voldoen aan de nieuwe betalingsverplichtingen.
  • sinds 1 okotber 2022 de termijnen van de betalingsregeling op tijd betaald hebben.

Vervolgbrief

Veel bedrijven hielden zich niet aan deze afspraken. Als je in maart een nieuw overzicht van openstaande schulden van de Belastingdienst hebt ontvangen, kun je in april een vervolgbrief verwachten waarin je wordt opgeroepen om de achterstand in te halen.

Wat moet je doen?

Zorg ervoor dat je bedrijf de achterstanden zo snel mogelijk inhaalt. Als dit financieel niet haalbaar is, is het het beste om contact op te nemen met de Belastingdienst. Samen met hen kun je bespreken of de betalingsregeling kan worden aangepast.

Dit kan op verschillende manieren:

  • Kwartaalbetaling: In plaats van maandelijkse betalingen, mag je per kwartaal betalen.
  • Betaalpauze: Je kunt een periode van maximaal zes aaneengesloten maanden of twee aaneengesloten kwartalen stoppen met betalen.
  • Verlenging van de regeling: De betalingsregeling kan worden verlengd tot maximaal zeven jaar, maar dit geldt alleen voor schulden van minimaal €10.000.

Als je geen actie onderneemt, kun je in mei een melding verwachten waarin wordt aangekondigd dat de betalingsregeling wordt stopgezet. Je krijgt dan nog twee weken de tijd om te betalen. Als je dit niet doet, zal de Belastingdienst in stappen invorderingsmaatregelen treffen. De Belastingdienst zal echter wel enige coulance tonen. Als je slechts één termijn hebt gemist, wordt de regeling niet direct stopgezet.

Hulp nodig?

Als het financieel niet haalbaar is om de achterstanden in te halen, neem dan contact op met de Belastingdienst. Wil je eerst advies van ons om samen te kijken wat voor jouw bedrijf de beste optie is? Dat kan. Je kunt contact met ons opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

Bron: Tips & advies

2022年における税務調査の増加

2022年における税務調査の増加

最新の年次報告書によると、2022年における企業の税務調査件数は前年に比べて増加している。本稿では、税務調査を円滑に進めるためのアドバイスを以下の通り提供する。

Lees meer

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Array

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.