Pilot webmodule DBA gestart

De pilot van de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) is op 11 januari 2021 van start gegaan. Hoe werkt de WBA en wat zijn de volgende stappen?

Pilot webmodule

De pilot van de webmodule bestaat uit een vragenlijst. Wanneer je deze vragenlijst invult, wordt direct duidelijk of je voor bepaalde werkzaamheden een zelfstandige mag inhuren of dat de werkzaamheden in dienstverband uitgevoerd moeten worden.

In de pilotfase is de module te vinden op de website van het Ondernemersplein. Deelname is vrijwillig en je kunt de vragenlijst anoniem invullen. In de zomer van 2021 vindt de evaluatie plaats en wordt duidelijk of de webmodule definitief wordt ingezet. De opgeschorte handhaving van de regels van het arbeidsrecht zal op zijn vroegst per 1 oktober 2021 ter hand worden genomen door de Belastingdienst en de Inspectie SZW.

Meer informatie

Wil je meer weten over de webmodule? Of heb je een andere vraag over het inzetten van een zelfstandige? Onze adviseurs helpen je graag. Neem contact op via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

 

Bron: Belastingdienst

2022年における税務調査の増加

2022年における税務調査の増加

最新の年次報告書によると、2022年における企業の税務調査件数は前年に比べて増加している。本稿では、税務調査を円滑に進めるためのアドバイスを以下の通り提供する。

Lees meer

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Array

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.