Checklist inkomstenbelasting 2019

Het is weer de tijd van het jaar om de mappen te duiken voor de inkomstenbelasting. Waar moet je op letten en wat heb je hier ook alweer voor nodig? Wij snappen heel goed dat je dit niet meer helemaal weet, je doet het ook maar één keer per jaar. Onze adviseurs helpen je graag met een aantal tips en een checklist.

Deadline

Als eerste is het belangrijk om je belastingaangifte tijdig aan te leveren, namelijk voor 1 mei bij de Belastingdienst. Ben je te laat, dan kan je een boete ontvangen. De boetes starten bij € 385 en kunnen oplopen tot € 5514.

Red je de deadline van 1 mei niet, vraag dan voor die tijd uitstel aan bij de Belastingdienst. Kom je in aanmerking om de aangifte later te doen, dan krijg je uitstel tot 1 september 2020.

Checklist

In onze checklist vind je naar welke gegevens je op zoek moet om je belastingaangifte in te dienen.

Ook de Belastingdienst heeft deze gegevens overzichtelijk opgesomd. Daarnaast vind je hier een overzicht van de meest voorkomende aftrekposten.

Professioneel advies

Twijfel je of je het maximale uit jouw belastingaangifte haalt? Of twijfel je bijvoorbeeld over een aftrekpost? Neem contact met ons op om samen door jouw aangifte te lopen. Wij hebben de kennis en expertise in huis en helpen je graag tegen een bescheiden uurtarief. Je kunt onze adviseurs bereiken via 071 890 6066 of stuur een e-mail.

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.