Vergeet de suppletieaangifte niet

Blijkt er uit de jaarafsluiting van 2018 dat er foutjes zijn gemaakt waardoor er te veel of te weinig btw is afgedragen? Vergeet dan niet dat je verplicht bent dit aan te geven met een suppletieaangifte.

Wat is suppletieaangifte?

Dit is een belastingaangifte waarbij je de Belastingdienst informeert dat je te veel of te weinig btw hebt afgedragen. Is het minder dan € 1.000 dan mag dit ook gecorrigeerd worden bij de volgende btw-aangifte. Als ondernemer ben je ook verplicht een suppletieaangifte in te dienen als er te weinig loonbelasting- of premie volksverzekering is afgedragen.

Suppletieaangifte doen

Sinds 1 januari 2018 kan deze aangifte enkel nog digitaal ingediend worden. Het digitaal indienen kan op de volgende drie manieren:

  • Website van de belastingdienst
  • Eigen software (boekhoudpakket)
  • Laat je adviseur de suppletie digitaal indienen.

Als je over 2018 nog btw moet betalen of ontvangen, dien deze voor 1 april 2019 in. Je hoeft dan geen belastingrente te betalen. Als je geen suppletieaangifte indient en te weinig btw afdraagt loop je het risico een vergrijpboete te ontvangen van de Belastingdienst. Deze boete kan oplopen tot maximaal 100% van de te weinig afgedragen btw.

Verzuimboete

Een verzuimboete kan je ontvangen als het te betalen bedrag van de suppletie meer bedraagt dan 10% van de op te btw-aangifte reeds betaalde of terugontvangen btw, of als de suppletie hoger is dan € 20.000 te betalen. De boete bedraagt 5% over het totaalbedrag van de suppletieaangifte, maar maximaal € 5.278.

Meer informatie

Wil je meer weten over de suppletieaangifte of heb je hulp nodig bij het indienen? De adviseurs van Van Zaken helpen jou graag. Je kunt contact met hen opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl

 

Bron: tips en advies belastingen

2022年における税務調査の増加

2022年における税務調査の増加

最新の年次報告書によると、2022年における企業の税務調査件数は前年に比べて増加している。本稿では、税務調査を円滑に進めるためのアドバイスを以下の通り提供する。

Lees meer

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Array

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.