Vertraging aanpak schijnzelfstandigheid zzp’ers

De Belastingdienst en de inspectie zouden vanaf 1 januari weer streng controleren op de inzet van zzp’ers. Nu zal dat op z’n vroegst op 1 oktober zijn. 

Kritiek zzp’ers

Er is veel kritiek op de inzet van zzp’ers. Vaak zijn ze in naam zelfstandig ondernemer, maar feitelijk werknemer. Door zzp’ers in te huren is een werkgever goedkoper uit dan wanneer ze ze in vaste dienst nemen. Voor de zzp’er betekent het meer onzekerheid. 

Schijnzelfstandigheid voorkomen

In het regeerakkoord werd afgesproken dat er wetgeving zou komen om schijnzelfstandigheid aan te pakken. In de praktijk bleek het echter veel te ingewikkeld om te bepalen wie wel of niet als zelfstandige werkt. Ook het voorstel om minimumtarieven voor zzp’ers in te voeren is in de prullenbak beland.

Het kabinet blijft zijn hoop vestigen op de invoering van een webmodule. Dit online formulier moet bedrijven vooraf zekerheid geven of een bepaalde opdracht gezien kan woorden als een zzp-klus of dat er eerder sprake is van een dienstverband. Deze webmodule heeft echter opnieuw vertraging opgelopen en komt pas 11 januari online. Het is een proef die zes maanden gaat duren. 

Meer informatie

Wil je meer weten over het inhuren van zzp’ers? De adviseurs van Van Zaken helpen jou graag. Je kunt contact met hen opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

 

Bron: AD

Checklist Belastingaangifte 2020

Checklist Belastingaangifte 2020

Vanaf 1 maart 2021 kun je weer jouw belastingaangifte over 2020 regelen. Weet jij wat je hiervoor moet doen? Maak gebruik van onze Checklist Belastingaangifte 2020 (download pdf). Persoonlijke gegevens (+ partner) Naam, adres, tel.nr, email Sofi/BSN nummer,...

read more
Corona-update: voor particulieren en het mkb

Corona-update: voor particulieren en het mkb

Zowel voor particulieren als voor ondernemers gelden verschillende versoepelingen en maatregelen. Wij praten je graag bij over het laatste nieuws.  Verlenging versoepeld uitstelbeleid belastingschulden Ondernemers kunnen op verzoek automatisch drie maanden uitstel van...

read more
Eindejaarstip: vrije ruimte WKR tijdelijk opnieuw verhoogd

Eindejaarstip: vrije ruimte WKR tijdelijk opnieuw verhoogd

Om werkgevers tegemoet te komen bij problemen vanwege de coronacrisis, verhoogt het kabinet de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) naar 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom van de werkgever. De eenmalige verhoging is tijdelijk en geldt alleen voor 2020....

read more

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen