Versoepeling urencriterium in verband met coronacrisis

Wist je dat je voor bepaalde aftrekposten moet voldoen aan een urencriterium? Echter, door de coronacrisis kan je in 2020 misschien niet aan deze eis voldoen. Om toch gebruik te mogen maken van de aftrekposten, geldt er een verlichting van de eis voor de periode van 1 maart 2020 tot 1 oktober 2020.

Huidig urencriterium

Voor bepaalde aftrekposten (zoals de zelfstandigenaftrek, de meewerkaftrek en de oudedagsreserve) moet je voldoen aan het urencriterium. Dat houdt in dat je ten minste 1225 uren per kalenderjaar besteedt aan werkzaamheden voor jouw onderneming. Door de coronacrisis kun je hier in 2020 misschien niet aan voldoen. En dan zou je geen gebruik mogen maken van de aftrekposten.

Om dit risico te beperken, geldt er een goedkeuring voor de periode van 1 maart 2020 tot 1 oktober 2020. Je mag er in die periode van uitgaan dat je ten minste 24 uur per week aan jouw onderneming hebt besteed. Ook als je dat niet werkelijk hebt gedaan.

Arbeidsongeschikt

Ben je (deels) arbeidsongeschikt? Dan geldt een urencriterium van 800 uur per kalenderjaar. In dat geval mag je er voor jouw aangifte inkomstenbelasting van uitgaan dat je in die periode ten minste 16 uur per week aan jouw onderneming hebt besteed.

Seizoensgebonden ondernemers

Ben je een seizoengebonden ondernemer? En ligt de piek van jouw werkzaamheden normaal juist in de periode van 1 maart tot 1 oktober? Je mag uitgaan van hetzelfde aantal uren als in de piekperiode van 2019. De uren over 2019 moet je wel aannemelijk kunnen maken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de versoepeling van het urencriterium? De adviseurs van Van Zaken helpen jou graag. Je kunt contact met hen opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

 

Bron: Belastingdienst

2022年における税務調査の増加

2022年における税務調査の増加

最新の年次報告書によると、2022年における企業の税務調査件数は前年に比べて増加している。本稿では、税務調査を円滑に進めるためのアドバイスを以下の通り提供する。

Lees meer

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.