Investeringsaftrek 2020

Je kan het zomaar vergeten door alle coronaperikelen: de investeringsaftrek 2020. Wat moet je doen om deze voor 2020 niet op het nippertje mis te lopen?

Wanneer investeren?

Als je in 2020 minimaal € 450, maar maximaal € 2400 geïnvesteerd hebt in bedrijfsmiddelen, is het wellicht interessant om in 2020 nog een investering te doen. Zo kom je boven deze € 2400 uit en loop je de investeringsaftrek (KIA max. 28%) niet mis in 2020.

Andersom kan het ook zinvol zijn om een investering juist uit te stellen of te spreiden, om zo de maximale investeringsaftrek te krijgen. 

Juridische betalingsverplichting

Je hebt recht op de KIA in het jaar waarin je de verplichting tot aanschaf van het bedrijfsmiddel aangaat. Hierbij is het van belang dat er een juridische betalingsverplichting ontstaat. Denk hierbij aan het schriftelijk accepteren van een geldige offerte, het schriftelijk sluiten van een koopovereenkomst of het mondeling aanvaarden van aanbod tot koop. Het moment van betalen of ontvangen is dus niet bepalend. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de investeringsaftrek en waar je met jouw bedrijf goed aan doet? De adviseurs van Van Zaken helpen jou graag. Je kunt contact met hen opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

 

Bron: Tips & Advies

Checklist Belastingaangifte 2020

Checklist Belastingaangifte 2020

Vanaf 1 maart 2021 kun je weer jouw belastingaangifte over 2020 regelen. Weet jij wat je hiervoor moet doen? Maak gebruik van onze Checklist Belastingaangifte 2020 (download pdf). Persoonlijke gegevens (+ partner) Naam, adres, tel.nr, email Sofi/BSN nummer,...

read more
Corona-update: voor particulieren en het mkb

Corona-update: voor particulieren en het mkb

Zowel voor particulieren als voor ondernemers gelden verschillende versoepelingen en maatregelen. Wij praten je graag bij over het laatste nieuws.  Verlenging versoepeld uitstelbeleid belastingschulden Ondernemers kunnen op verzoek automatisch drie maanden uitstel van...

read more
Eindejaarstip: vrije ruimte WKR tijdelijk opnieuw verhoogd

Eindejaarstip: vrije ruimte WKR tijdelijk opnieuw verhoogd

Om werkgevers tegemoet te komen bij problemen vanwege de coronacrisis, verhoogt het kabinet de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) naar 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom van de werkgever. De eenmalige verhoging is tijdelijk en geldt alleen voor 2020....

read more

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen