Box 3: update aanslagenstop

Ben je bekend met de massaalbezwaarprocedures over box 3? De Belastingdienst heeft hier inmiddels uitspraak over gedaan en een aanslagenstop aangekondigd. Wat betekent dit voor jou?

Bezwaarschriften gegrond verklaard

Eind 2021 heeft de Hoge Raad beslist dat de manier waarop vermogen in box 3 word belast, in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dit betekent dat er niet meer dan het werkelijk rendement belast mag worden.

Sinds dit bekend is, kun je bezwaar maken en een bezwaarschrift indienen. Inmiddels heeft de Belastingdienst alle ruim 200.000 bezwaarschriften die bij de massaalbezwaarprocedures over de jaren 2017 tot en met 2020 horen, gegrond verklaard. Naar verwachting komt er begin mei duidelijkheid over welke mensen er geld terugkrijgen, hoeveel dat is en wanneer dit precies gaat gebeuren.

Wat als ik nog geen bezwaar heb gemaakt?

Je hebt nog geen bezwaar ingediend en de aanslagen over deze jaren staan onherroepelijk vast. Als de termijn van vijf jaar dreigt te verstrijken, kun je ambtshalve mindering aanvragen. Is dit niet het geval, kun je de ontwikkelingen nog even afwachten.

Ben je benieuwd wat voor jou de beste oplossing is? Onze financieel adviseurs ondersteunen je graag. Je kunt contact met hen opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

Voorlopig geen aanslagen met box 3-heffing

Er worden voorlopig geen aanslagen opgelegd met de afgekeurde box 3-heffing. Ontvang je toch een (voorlopige) aanslag waarin box 3-heffing is opgenomen? Dien binnen zes weken jouw bezwaar in.

De Belastingdienst vraagt om over 2021 gewoon aangifte te doen. Ook over het box 3-vermogen. Daarnaast wil het kabinet vanaf 2025 een nieuws stelsel van belastingheffing in box 3 invoeren. Voor de tussenliggende jaren tot 2025 komt er spoedwetgeving. Ook zal er bij de uiteindelijke aanslagoplegging een en ander gecorrigeerd worden.

 

Bron: Indicator

Prinsjesdag: veranderingen voor ondernemers

Prinsjesdag: veranderingen voor ondernemers

De kabinetsplannen, begroting en fiscale maatregelen voor volgend jaar zijn bekend! De noodzaak voor een beter ondernemersklimaat werd hierin onderstreept. We sommen de belangrijkste gevolgen hieronder voor je op. 

Lees meer

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen