Cursussen & workshops

Cursus Balans lezen (i.s.m. Eureka cursussen)

Als ondernemer neemt u dagelijks beslissingen. Vaak over operationele vraagstukken die snel opgelost moeten worden. Soms over vraagstukken die gaan over de toekomst van uw organisatie, zoals bijvoorbeeld uw huisvesting of investeringsagenda.

Om beslissingen te kunnen nemen is het belangrijk dat u antwoord kunt geven op uiteenlopende vragen, zoals bijvoorbeeld: Kunnen we op tijd betalen? – Zijn we voldoende kredietwaardig? – Hoeveel zijn onze bezittingen waard? – Verdienen we voldoende? – Hoe gezond zijn onze balansverhoudingen? – Hoe rendabel zijn onze bedrijfsactiviteiten? en Hoe kijkt de bank naar onze cijfers?

De balans bevat alle informatie die u nodig heeft om dit soort vragen te beantwoorden. Hoe u deze informatie uit uw balans kunt halen, leert u op de cursus balans lezen.

Leerdoel
Het lezen en analyseren van de (eigen) balans- en resultatenrekening.

Resultaat na de cursus
– Is de balans voor u als een open boek.
– Bent u niet meer (geheel) afhankelijk van de kennis van derden.
– Heeft u een scherp inzicht in de financiële positie van de eigen onderneming.
– Bent en voelt u zich op dit gebied een betere gesprekspartner.

Onderwerpen in de cursus
–  Waarom een balans- en resultatenrekening?
–  Uitleg van begrippen.
–  Waarderen van bezittingen.
–  Kengetallen waaronder liquiditeit, rentabiliteit, solvabiliteit en cashflow.
–  De realiteit achter de balans, van wie is de zaak eigenlijk?

Uw trainer
Peter het Lam is sinds 1998 zelfstandig ondernemer in de financiële dienstverlening en sinds 2009 partner in Van Zaken. Daarvoor was hij 27 jaar werkzaam bij de Rabobank, waarvan de laatste 15 jaar als directeur van een plaatselijk Rababankkantoor.

Peter heeft een grote passie voor cijfers en mensen. Vanuit die passie heeft hij de cursus balans lezen ontwikkeld. Een cursus die hij nu ruim vijf jaar met succes geeft aan enthousiaste (startende) ondernemers.

Cursusduur, locatie en kosten
De cursus balans lezen bestaat uit drie drie dinsdagavonden van 19.30 – 22.00 uur. De cursus wordt gegevens in onze trainingsruimte op het Veenderveld 76 te Roelofarendsveen.

De kosten van de cursus bedragen € 250,00 exclusief btw, inclusief studiemateriaal. Het minimum aantal deelnemers bedraagt vijf, het maximum tien.

Aanmelden                                                                                                                                                                              U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@vanzaken.nl. De startdata van de cursus vindt u links boven aan deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 071 – 890 60 66 of 06 – 46 01 48 04

Peter het Lam:
+31(0)646014804
Fred van Lieshout:
+31(0)610351383
Ton Verbeek:
+31(0)654230388

E-mail: info@vanzaken.nl

K.v.K. Leiden 27340613
Beconnummer 585981

Postadres:
Postbus 166
2370 AD Roelofarendsveen

Bezoekadres:
Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen
Telefoon: 071 890 6066