Verlenging NOW-regeling: NOW-4

Tot en met 30 september 2021 kun je een aanvraag voor de NOW-4 indienen bij het UWV. Lees hier wat hetzelfde blijft en wat juist verandert ten opzichte van de NOW-1, -2 en -3.

Omzetverliesplafond

In het derde kwartaal van 2021 geldt een omzetverliesplafond. De grens voor het op te geven omzetverlies staat op 80%. Het subsidepercentage blijft 85, ook al wordt een hoger verwacht of gerealiseerd omzetverliespercentage berekend. Voor bedrijven met een omzetverlies van 20 tot 80% verandert er niets.

Het kabinet verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar alle restricties en contactbeperkende maatregelen op te heven. Daarom wordt alle steun, waaronder de NOW, met ingang van het vierde kwartaal beëindigd.

Omzetverliesdrempel

De omzetverliesdrempel blijft op 20% net als in de NOW-1, -2 en -3. Ook de forfaitaire opslag voor werkgeverslasten van 40% blijft in stand. En de maximering van het in aanmerking te nemen loon blijft tweemaal het maximum dagloon. Daarnaast mag de loonsom onder de NOW-4 met 10% dalen zonder gevolgen voor het subsidiebedrag.

Meer informatie

Wil je meer hulp bij of advies over het indienen van een aanvraag voor de NOW-4? De adviseurs van Van Zaken helpen jou graag. Je kunt contact met ons opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

 

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Prinsjesdag: veranderingen voor ondernemers

Prinsjesdag: veranderingen voor ondernemers

De kabinetsplannen, begroting en fiscale maatregelen voor volgend jaar zijn bekend! De noodzaak voor een beter ondernemersklimaat werd hierin onderstreept. We sommen de belangrijkste gevolgen hieronder voor je op. 

Lees meer

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen