Investeringsaftrek 2020

Je kan het zomaar vergeten door alle coronaperikelen: de investeringsaftrek 2020. Wat moet je doen om deze voor 2020 niet op het nippertje mis te lopen?

Wanneer investeren?

Als je in 2020 minimaal € 450, maar maximaal € 2400 geïnvesteerd hebt in bedrijfsmiddelen, is het wellicht interessant om in 2020 nog een investering te doen. Zo kom je boven deze € 2400 uit en loop je de investeringsaftrek (KIA max. 28%) niet mis in 2020.

Andersom kan het ook zinvol zijn om een investering juist uit te stellen of te spreiden, om zo de maximale investeringsaftrek te krijgen. 

Juridische betalingsverplichting

Je hebt recht op de KIA in het jaar waarin je de verplichting tot aanschaf van het bedrijfsmiddel aangaat. Hierbij is het van belang dat er een juridische betalingsverplichting ontstaat. Denk hierbij aan het schriftelijk accepteren van een geldige offerte, het schriftelijk sluiten van een koopovereenkomst of het mondeling aanvaarden van aanbod tot koop. Het moment van betalen of ontvangen is dus niet bepalend. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de investeringsaftrek en waar je met jouw bedrijf goed aan doet? De adviseurs van Van Zaken helpen jou graag. Je kunt contact met hen opnemen via 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

 

Bron: Tips & Advies

Pilot webmodule DBA gestart

Pilot webmodule DBA gestart

De pilot van de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) is op 11 januari 2021 van start gegaan. Hoe werkt de WBA en wat zijn de volgende stappen? Pilot webmodule De pilot van de webmodule bestaat uit een vragenlijst. Wanneer je deze vragenlijst invult, wordt direct...

read more

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen