Fiets van de zaak

Sinds 2020 is het ook voor ondernemers die inkomstenbelasting betalen eenvoudiger om te profiteren van een fiets van de zaak. Van Zaken Administratie praat je bij over de nieuwe regels rondom de fiets, e-bike en speed-pedelec.

Hoe werkt het voor eenmanszaak, VOF en Maatschap

De regeling voor de fietsvergoeding kunnen we opdelen in twee categorieën, de fiets van de zaak en de privéfiets. Voor de privéfiets is niets veranderd. Net als voorgaande jaren mag je € 0,19 per kilometer als kosten aftrekken. Fietst je meer dan 10% van jouw kilometers zakelijk? Je mag dan de fiets opnemen in de boekhouding van jouw bedrijf. En voor deze laatste categorie zijn de regels dit jaar veranderd en vereenvoudigd.

Wat is er veranderd

Voorheen was een rittenregistratie, correcties en een hoop papierwerk gemoeid met deze regeling. Heb je een fiets van de zaak, die je ook privé gebruikt? Vanaf dit jaar betaal je 7% bijtelling van de consumentenadviesprijs ongeacht het aandeel van de privékilometers. Je hoeft geen kilometer registratie meer bij te houden.

Voordelen

Wat maakt deze vernieuwde regeling extra interessant en hoe haal je het maximale uit de ‘fiets van de zaak’ regeling?

Investeringsaftrek

Je kunt gebruik maken van de investeringsaftrek als je € 451 of meer hebt betaald voor een fiets.

Kostenaftrek

Reparaties, afschrijvingen en verzekering zijn bijkomende kosten van een fiets. Deze kosten worden afgetrokken van de belaste winst.

Btw

Betaalde btw over de aanschafkosten en gemaakte kosten kun je aftrekken. Let op, hier moet wel een correctie op aangebracht worden voor het privégebruik* van de fiets. Gebruik je de fiets bijvoorbeeld voor 40% privé, dan is ook 40% van de alle btw die betrekking heeft op de fiets niet aftrekbaar.
* woon-werkverkeer wordt voor de btw gezien als privékilometers.

Berekenen

Nieuwsgierig wat de kosten en voordelen zijn om gebruik te maken van een fiets van de zaak? Je berekent dit eenvoudig via een online tool.

Voor meer informatie of antwoorden op jouw vragen kun je contact opnemen met onze adviseurs. Zij zijn bereikbaar op 071 890 6066 of info@vanzaken.nl.

Bron: Belastingdienst.nl, Incidator tips en advies belastingen

Nieuwe minimumlonen per 1 juli

Nieuwe minimumlonen per 1 juli

Bekijk de bruto bedragen voor het minimumloon per 1 juli 2020. Per maand, week en dag Onderstaande tabel geeft een overzicht van het wettelijk minimumloon, deze bedragen gelden voor een volledige werkweek. Meestal is dat 36, 38 of 40 uur per week. Dit verschilt per...

read more
6 aanvullende fiscale maatregelen coronacrisis

6 aanvullende fiscale maatregelen coronacrisis

De staatssecretaris van Financiën heeft 6 nieuwe belastingmaatregelen aangekondigd. Deze maatregelen zijn aanvullend op de reeds bestaande coronamaatregelen als de TOZO, NOW en TOGS. De nieuw aangekondigde maatregelen geven financiële ruimte aan bedrijven, ondernemers...

read more
Hulpmaatregelen van de overheid voor ondernemers

Hulpmaatregelen van de overheid voor ondernemers

UPDATE 31 MAART De Rijksoverheid beschikt over een noodpakket voor banen en economie. Wil jij weten of je voor een tijdelijke financiële regeling in aanmerking komt, maar weet je niet waar je het moet zoeken of kunt aanvragen? In dit overzicht vind je meer informatie...

read more

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen

Adres:

Veenderveld 76
2371 TW Roelofarendsveen