Hulp nodig?

U wilt voor uzelf beginnen en heeft een goed doordacht ondernemersplan. Maar weet u ook waar uw plan aan moet voldoen om externe financiering te krijgen? Van Zaken helpt in de eerste fase van uw bedrijf graag met uw financieringsvraagstukken, winst- en liquiditeitsprognoses. Zo gaat uw onderneming goed voorbereid van start! Wanneer uw onderneming blijft groeien kan de aangifte van uw belasting, de administratie en de rapportage en verslaglegging hiervan veel tijd kosten. Van Zaken neemt dit werk graag uit handen, adviseert u over de juiste financiële beslissingen en helpt bij uw boekhouding. Zo houdt u meer tijd over om te ondernemen.

Fiscale gevolgen voor ondernemers door regeerakkoord

Het nieuwe kabinet Rutte III presenteerde 10 oktober na 209 dagen van formeren het nieuwe regeerakkoord. Hieruit blijkt dat het kabinet het fiscale vestigingsklimaat wil verbeteren door het belastingstelsel te hervormen, maar wat betekent dit direct voor u als ondernemer? Wij zetten een aantal belangrijke veranderingen voor u op een rijtje.

Vennootschapsbelasting gaat omlaag
De vennootschapsbelasting voor bedrijven gaat omlaag. De regerende partijen willen naar verluidt 3 miljard euro investeren om de verlaging van de winstbelasting mogelijk te maken. In 2019 gaan de tarieven met 1 procentpunt omlaag, in 2020 met nog eens 1,5 procentpunt en in 2021 wordt er nog eens 1,5% vanaf gehaald.

Dividendbelasting wordt geschrapt
Vanaf 2019 wordt de dividendbelasting geschrapt. Dit moet Nederlandse bedrijven en particulieren administratieve rompslomp schelen, Nederland aantrekkelijker maken voor buitenlandse bedrijven en zorgen voor minder misbruiksituaties van belastingontduiking.

Invoeren bronheffingen en royalty’s
Het afschaffen van de dividendbelasting kost de regering zo’n 1,4 miljard per jaar. Om deze reden moet er op andere terreinen gecompenseerd worden. Er komt een bronheffing op rente en er gaan royalty’s naar ‘low tax jurisdictions’.

Zwarte lijst
Om belastingontwijking aan te pakken pleit de regering voor het opstellen van een zwarte lijst. Hierop komen niet-coöperatieve rechtsmachten op het gebied van belastingen. Ook worden multinationals verplicht om per land te rapporteren over hun activiteiten.

Meer informatie
Bent u benieuwd welke gevolgen het nieuwe reageerakkoord nog meer heeft voor u als ondernemer? We kijken graag samen met u naar uw persoonlijke situatie. Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze experts via 071-890 6066 of stuur een e-mail naar info@vanzaken.nl.

Bron: cmweb.nl